HomeDoelstellingenDonateurs GeschiedenisRealisatiesHulp inroepenContact
 
         
  Onze historiek

Je luistert naar de radio.....
Je leest de krant ......
Je surft op internet

Je hoort over kansarmoede,
zwarte lijsten bij de banken,
duizenden inwoners onder de armoedegrens.

Doe je er wat mee?
Of doe je gewoon verder?

 

 
         

 

Zo is het waarschijnlijk bij ons begonnen ...

Want exact weten we het ook niet meer.

Wat heeft ons aangespoord om iets te doen? Waarom heeft ieder van ons uiteindelijk beslist om iets te doen voor die misdeelde kinderen? Waarom zijn we niet passief gebleven?

In den beginne was er ...

Het enthousiasme van een aantal medewerkers die iets wilden doen, die het verschil wilden maken. Het werd een los-vast verband, een feitelijke vereniging van mensen die wel allemaal hetzelfde voor ogen hadden: opkomen voor het kansarme,zieke of verwaarloosde kind. En op die manier startten we onze eerste sinterklaasactie. En we zagen de zeventig kinderen die enthousiast waren dat er ook voor hun wat gedaan werd.

En dan kwam er ... de v.z.w.

Om enige rechtszekerheid te hebben, om krachtdadiger te staan, om dat enthousiasme nog een concretere vorm te geven werd begin 2006 besloten om een v.z.w. op te richten.

En de zeventig kinderen werden er honderd en zelfs vierhonderd. En telkens waren ze dolbij met die sinterklaas of met die kleine individuele hulp die geboden werd.

En morgen ...

Wie al die lachende kindergezichten heeft gezien als reactie op ons werk, weet dat we morgen nog nodig zullen zijn.

Wie daaraan niet genoeg heeft, mag de studies over armoede van "Kind en gezin" of de armoedebarometer van de Vlaamse overheid er eens op nalezen. De conclusie zal snel getrokken worden: de armoede is morgen de wereld (België) niet uit.

En na het lezen van al die onafhankelijke studies zal het duidelijk zijn: Maasmechelen en zowat alle voormalige mijngemeenten staan mee aan de kop van de kansarmoede in Limburg. Het zijn vooral kinderen van eenoudergezinnen, werkloze gezinnen en gezinnen met zieken die het zwaar te verduren hebben.

 
     
 

Opleiding als uitweg uit kansarmoede. Scholing is één manier om uit de vicieuze cirkel van armoede te raken.

Daarom hebben we de afgelopen tijd al honderden NIEUWE tablets geschonken.
Eerst aan kinderen die omwille van corona thuis dienden te blijven en geen ICT-middelen hadden om in contact te blijven met school en met klasgenoten. Dan aan Oekraïense kinderen die versneld de taal moesten leren en nu ... aan kinderen die het nodig hebben.

 
           

 
© HART VOOR KINDEREN
 
Design by